Dage
Timer
Minutter

VI HAR 595BUTIKKER DER DELTAGER I Singles Day 2022

Singles Day 2022

Fredag - 11. November

Værd at vide om Singles Day

Singles Day er verdens største forbrugsfest. Den slår både Black Friday og Cyber Monday og andre udsalgsdage tilsammen. På verdensplan i hvert fald. For  Singles Day er stadig  et ukendt begreb for mange danskere. Det vil vi gerne gøre op med, så du også kan få glæde af denne store shoppingdag. I denne guide kan du finde alt, hvad der er værd at vide om Singles Day.

Flere danske firmaer har fået øjnene op for Singles Day, og der er ingen tvivl om, at det er et fænomen, der er kommet for at blive og som kun vil vokse i danskernes bevidsthed. Derfor har du den 11.november mulighed for at gøre nogle rigtige gode handler både i mange fysiske butikker i Danmark, men i online butikker i hele verden.

Historien bag Singles Day

Omend Singles Day ikke lyder særlig bekendt i mange danskeres øre, så er det på verdensplan den allerstørste udsalgsdag. 

Men Singles Day startede faktisk ikke ud med at være en udsalgsdag. Singles Day har sin oprindelse i Kina, hvor det ironisk nok startede som et ikke-kommercielt modstykke til  den  meget kommercielle amerikanske Valentines Day.

Singles Day har sin oprindelse som en kinesisk festdag, hvor man fejrede individualitet og de giftemodne mænd og kvinder. Det er også netop fejringen af de single og giftemodne mænd og kvinder, der er baggrunden for at Singles Day fejres den 11 november. Tallet 1 ligner nemlig en nøgen gren, som er kinesisk internet slang for en ugift mand, der endnu ikke har fået børn.

Med tiden ændres dagen til at være en fejring af parrene, meget lig Valentines Day. Den 11.11 som er SIngles Day, er for eksempel en meget  populær forlovelses- og bryllupsdato i Kina.

I 2009 sker der en enkeltstående episode, som for altid har ændret betydningen af Singles Day. Eller i hvert fald gives ordene en ny betydning. På Singles Day i 2009 valgte Alibaba, som vel kan kaldes Kinas svar på Amazon, at lave en række specialtilbud, som kun var tilgængelig på Singles Day. 

Dette var så stor en succes, at Singles Day derefter eksplodere i vækst. Ikke kun for Alibaba som skød succesen i gang, men for mange virksomheder verden over. Og ikke mindst os som forbrugere, som får mulighed for at lave en god handel.

I dag er Singles Day uomtvisteligt verdens største forbrugsfest på verdensplan. Udsalgsdage som Black Friday og Cyber Monday som vi anser for store, kommer slet ikke i nærheden at de tal, som SIngles Day kan præstere. Ikke engang, hvis vi lægger deres salgstal sammen.

Singles Day´s indtog i Danmark

Trods den store succes på verdensplan og specielt i Kina, så er Singles Day et relativt nyt begreb i de danske forretninger. Faktisk skal vi ikke længere tilbage end til 2017, hvor Elgiganten stod for Danmarks første Singles Day udsalg. 

Siden er flere andre store kæder i Danmark som Bilka og Coolshop også fulgt med og der er ingen tvivl om, at SIngles Day er kommet for at blive og kun vil vokse sig større og større. Og det bliver spændende at se hvilke nye danske butikker, der hopper med på vognen i år.

Singles Day – den første i rækken af november udsalgsdage

Vi høre ofte, at den amerikanske helligdag Thanksgiving er startskuddet til de store udsalgsdage i november. Men det er som nævnt ikke helt korrekt. Godtnok ligger de store udsalgsdage Black Friday og Cyber Monday i forlængelse af Thanksgiving. Men allerede først på måneden står Singles Day for startskuddet.

Novembers store udsalgsfest 2020

  • 11. November Singles Day
  • 27. November Black Friday
  • 30. November Cyber Monday

Gode shopperåd til Singles Day

Når du handler online, specielt på en dag som Singles Day hvor næsten alt er sat ned, så kan det godt betale sig at forberede sig. Butikkerne ved, at vi er lette ofre, når vi ser en høj udbudspris sat langt ned. Men det kan godt betale sig at tænke sig om og lave til sit forarbejde.

Ved du i god tid, hvad du skal købe, så bør du jævnligt gå ind og følge priserne. Det er nemlig ikke altid, at tilbudsprisen reelt er billigere end den pris, du betaler for varen på andre tidspunkter af året. Du kan vælge at følge prisen i forskellige butikker. Men er det mange vare, det drejer sig om, så kan det hurtigt blive et stort arbejde. 

I stedet kan du vælge at benytte pricerunner, som er en dansk hjemmeside, hvor du kan sammenligne priser og følge udviklingen af priserne. Det er utrolig enkelt at anvende. Siden har et  søgefelt, hvor du kan søge efter varen og så kan du se, hvilken pris den er udbudt til hos de forskellige danske forhandlere. For ja, det er desværre kun danske forhandlere, der er tilknyttet pricerunner. Men den er en rigtig god hjælp, når du skal gennemskue udsalgsprisen.

Hvis du søger efter flere gode tilbud. Til dig selv eller som julegaver eller andet, så lav en seddel på forhånd med de vigtigste oplysninger. Når du står Singles Day og skal handle, så er det en stor hjælp at have et godt overblik. 

Vi foreslår, du starter med at dele dine indkøb op i online indkøb og indkøb i fysiske butikker. Det er nemlig med at udnytte tiden bedst muligt, hvis de tilbud du jagter har risiko for at blive udsolgt. I de fysiske butikker er du afhængig af åbningstiden, men i mange online butikker gælder Single Day tilbuddene allerede fra midnat. Og hvis du handler andre steder i verden, endnu tidligere.

 Derfor kan du sikkert med fordel få lavet et par indkøb om morgenen inden du stiller dig i en kø i den fysiske butik. Og nåede du ikke det hele, så er der stadig tid når du kommer hjem til de sidste online køb.

Det er også altid en god idë, at skrive noter ned til dig selv, som kan ligge parat på dagen. Det kan være en liste med navne på dem, du skal købe julegave til og gaveforslag. Skal du købe tøj eller elektronik, så er det også en god idë at skrive størrelsesangivelser og andre vigtige specifikationer ned. På den måde skal du ikke lede efter det, når du Singles Day er ramt at udsalgsfeber. 

Beskyt dig selv når du handler online

Internettet byder på en hel masse fantastiske muligheder, men når vi handler online, så skylder vi os selv at udvise agtpågivenhed. Der er rigtig mange online butikker, som du trygt kan handle med. Men der er desværre også altid brodne kar imellem. De kan være svære at spotte. Men der er nogle enkle forholdsregler, du kan tage, som ruster dig rigtig godt til at se om en online butik virker reel eller ej.

Er hjemmesiden sikker.

Der er heldigvis nogle ganske enkle måder, hvorved du kan se, om en hjemmeside er sikker eller ej. Hvis hjemmesiden har SSL-certifikat, så kan du roligt benytte hjemmesiden uden at frygte, at dine betalingsoplysninger kommer i de forkerte hænder. SSL-certifikatet betyder, at alt data bliver krypteret.

En anden måde du kan sikre dig selv på er ved at se om browser adressen indeholder en lille hængelås. Den lille hængelås symbolisere nemlig, at her er tale om en sikker  forbindelse. Hvis du ikke har lagt mærke til den lille hængelås før, så kan du finde den længst til venstre i browser adresselinjen.

Har den online butik, som du ønsker at handle hos en eller begge af disse sikkerhedsforanstaltninger, så bør du som udgangspunkt kunne regne med, at virksomheden er reel. Det er nemlig ikke gratis at opnå disse sikkerheds markører og det er sjældent noget fup firmaerne ønsker at bruge penge på. Og hvis Singles Day udsalgsprisen samtidig er god og ikke urealistisk lav. Så synes vi da bare, du skal slå til og gøre en god handel. Når vi nævner en urealistisk lav pris, så er det nemlig ofte en indikator på, at noget er galt.

Har du en dårlig fornemmelse med en hjemmeside. Så find et andet sted at købe din vare.

Betal altid med betalingskort eller PayPal

Når du har fundet den eller de vare, som du gerne vil købe, så skal varerne betales. Du sikre dig selv bedst, hvis du klare betalingen med et betalingskort som Mastercard, Visa eller Dankort. Årsagen til at vi anbefaler dette er, at denne betalingsmulighed samt betaling med PayPall, giver dig mulighed for at lave en indsigelse. Du kan lave en indsigelse, hvis du har betalt for en vare,som du aldrig har modtaget og onlinebutikken ikke behandler din reklamation. I et sådant tilfælde skal du gøre indsigelse til din bank. Banken vil derefter vurdere situationen. Finder de dig uden skyld, så dækker de beløbet ,som sættes tilbage på din konto.

Følger du disse råd, så er du rigtig godt klædt på til at spare en masse penge, når du skal shoppe på Singles day. Husk at holde øje med hvilke forretninger i nærheden af dig, der hopper med på bølgen i år. Med lidt held vil du måske kunne have klaret julegaveindkøbene, inden det bliver december.