Dage
Timer
Minutter

VI HAR 593BUTIKKER DER DELTAGER I Januar Udsalg 2022

Januar Udsalg 2022

Januar udsalget starter 1. Januar

Januarudsalget – danskernes samlingspunkt

Gennem generationer har januarudsalget været danskerne ubetingede største udsalgsdag. I dag har den fået skarp konkurrence af mange af de udenlandske indkøbsdage, som har holdt deres indtog i Danmark. Men januarudsalget har stadig en stor plads i danskernes hjerte og der er intet, der tyder på, at januarudsalget har udlevet sig selv.

Januarudsalget byder på en masse gode tilbud. Tilfældige møder med bekendte du ikke har set længe. Chancen for at røre sig lidt ovenpå alt julemaden. Mulighed for at hygge med en ven eller veninde over en brunch eller en kop varm kakao, mens i shopper. Januarudsalget er en rigtig god undskyldning for at have en rigtig hyggelig dag, hvor der ikke skal tænkes på arbejde og huslige pligter.

Hvis du er på jagt efter gode tips til Januarudsalget  så har vi samlet en masse gode råd her. Læs med så du er rustet til årets store udsalgsdag og klar til at spare en masse penge. 

Hvorfor holder vi januar udsalg

Januarudsalget har været en fast del af danskernes bevidsthed i flere generationer. Hvis du spørger de ældre i familien, vil de helt sikkert også kunne fortælle om januar udsalg i deres barndom. Det var her mange handlede, når der skulle købes tøj til familien og man gerne ville spare penge uden at gå på kompromis med kvaliteten.  

I rigtig mange år var januarudsalget det altdominerende udsalg i Danmark. Der var også dengang, som nu, et udsalg sidst på sommeren, hvor de forskellige detailbutikker forsøger at komme af med den deres sommer kollektion.. Men det har aldrig været at sammenligne med januar udsalget. 

Januar udsalgets oprindelige formål var at komme af med den gamle sæsons vare, så der var plads og økonomi til at købe vare til den næste sæson.  

Store udsalgsdage som Black Friday, Cyber Monday og Singles Day har først holdt sit indtog i Danmark indenfor de sidste 10 år. Men januarudsalget har i mange danskeres hjerte en helt særlig plads. Trods vores begejstring for de store udenlandske tilbudsdagen, så synes det ikke at mindske vores glæde ved Januarudsalget.

Januarudsalget er også flyttet online

I rigtig mange år har januarudsalget udelukkende været forbundet med de fysiske butikker. Og her foregår stadig en stor del af udsalget. Men januarudsalget er også flyttet online. Det er derfor også værd at checke dine yndlings online butikker, når vi kommer til januar. Mange af disse vælger nemlig også at sætte deres varer drastisk ned.

Har du nogle yndlingsbutikker, som er online butikker, så kan det være en god ide at tilmelde sig et nyhedsbrev. På den måde får du alle de gode januar udsalgs tilbud direkte i din indbakke. Så er du sikker på at du ikke går glip af et godt kup. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet efterfølgende.

At januarudsalget også er flyttet online gør at du ikke længere er begrænset til de butikker, der ligger i dit nærmiljø. Med online handel er bygrænserne flydende og ligger din yndlingsbutik på Sjælland og du bor i Jylland, så er det ikke længere en hindring.

I dag har mange fysiske butikker også en online butik. Det er en stor fordel, når du er på tilbudsjagt. For nogen gange kan du være heldig at finde det i online butikken, hvis det er udsolgt i den fysiske butik og omvendt. Du skal dog være opmærksom på, at priserne ikke altid er ens i den fysiske butik og online butik. Heller ikke selvom der er tale om samme kæde.

Hold traditionerne i hævd

Januar udsalget har sin helt egen charme. Det er koldt og ofte mørkt og regnfuldt udenfor, og de smukt pyntede vinduer og varme butikslokaler lokker os indenfor med alle de kulørte tilbudsskilte. 

Det indbyder til en veninde dag eller en dag, hvor hele familien tager afsted og hygger sig sammen. Januarudsalg kan nemlig sagtens kombineres med en god frokost, så I kan få hvilet fødderne eller med en tur i biografen, en skøjtetur eller lignende. 

Har du ikke været på januar udsalg før, så bør du give det en chance. Kigger du dig godt for, så kan du være heldig at spare 70 % eller mere på en vare. Derfor er januarudsalget gennem tiden også været dagen, hvor man foretog de indkøb, der virkelig gør ondt på budgettet. Det kunne være et nyt køleskab eller en cykel.

Udsalget alle kan være med til

Januarudsalget henvender sig til alle. Her er tilbud, der kan friste både ung og gammel. Her kan du finde de helt dyre vare til mere spiselige priser, og du kan finde vare til spotpriser, som du slet ikke vidste, du manglede. 

Det er også her, du kan være heldig at finde den fede jakke, som du har sukket efter hele året, men ikke haft råd til. Til Januar udsalget kan du være heldig, at den er sat ned, så du næsten ikke har råd til at lade være med at købe den.

Er der mindre børn i familien, så er der store besparelser at hente på børnetøj. Mange gange er der mange penge at spare ved at købe for eksempel flyverdragt på januarudsalg til den kommende vinter. Børn vokser så hurtigt ud ad deres tøj, så det kan nemt blive dyrt at følge med. Derfor er januarudsalget en oplagt måde at få mest ud af pengene.

Har du en hobby eller fritidsinteresse så kan du også være heldig at finde kvalitetsgrej til en super god pris når januarudsalget sætter i gang. Hold derfor rigtig godt øje med dine yndlingsbutikker.

5 gode tips til Januarudsalget

De fleste af os har ikke brug for en guide i at bruge penge – så vi har i stedet lavet nogle gode tips så du kan bruge dem fornuftigere.

  • Check priserne inden du køber: Nogle forretninger vælger at hæve priserne op til et udsalg for, at få tilbudsprisen til at fremstå bedre end den faktisk er. Derfor bør du undersøge, hvad varen kostede et par måneder tidligere. Det kan du for eksempel gøre ved at bruge Pricerunner, som er et site, der sammenligner priserne på et stort udvalg af vare. Her kan du både se, hvor du kan løbe varen billigst her og nu – men du kan også se, hvad varen reelt kostede tidligere.
  • Lav en note på din telefon med familiens mål og størrelser, så du kan slå til, hvis du ser et uventet tilbud. På den måde undgår du at stå og være i tvivl om størrelsen.
  • Betal med betalingskort, hvis du handler online. På den måde kan du gøre indsigelser, hvis du ikke modtager den vare, du har bestilt og betalt for.
  • Sørg for at have god tid, når du skal på Januarudsalg – med så mange gode tilbud kan det let tage længere tid end beregnet
  • Inviter en ven eller veninde med og gør det til en hyggedag, hvor i både får vendt verdenssituationen og fundet nogle gode tilbud.

Udnyt  januarudsalget, hvis julegaven ikke falder i din smag

Når vi giver hinanden gaver, så kan det ikke undgås, at vi engang imellem rammer ved siden af. Det kan være, at gaven slet ikke falder i modtagerens smag. Det kan også være, at størrelsen er forkert. Eller måske er I flere, der har givet det samme. 

I hvert fald ender vi ofte med at stå i byttekø i dagene efter jul. Nogle butikker tyvstarter og starter januar udsalget allerede mellem jul og nytår, men generelt starter januarudsalget først den 1. januar. 

Derfor kan det nogen gange godt betale sig at vente med at bytte varen til efter, at udsalget er gået i gang, hvis det er muligt. Specielt hvis du ikke bare skal have trøjen fra mormor i en anden størrelse. Skal gaven byttet til noget helt andet, så er der store besparelser at hente ved at vente til udsalget starter. 

Husk at checke bytte betingelserne på forretningens hjemmeside, hvis ikke det er angivet på byttemærket.

Giv et gavekort til januarudsalg

Det er ikke nogen hemmelighed, at de gaver som du har købt dyrt i december måned ofte mindre end en måned efter, kan købes til en langt billigere pris. Derfor har flere og flere også fået øjnene op for gavekortets mange muligheder. 

Vi har nok alle en onkel eller tante, som vi er på gave med og som hvert år volder os kvaler, fordi vi ikke ved, hvad vi skal give vedkommende. Her ærgre vi os ikke så meget over, at gaven kort tid efter kan købes til en lavere pris. Frustrationen kommer nærmere af, at ikke kunne finde den rigtige gave. Måske ender vi hvert år med at købe den samme flaske rødvin eller gavekurv. 

Den geniale løsning i et sådant tilfælde kunne være et gavekort. Med et gavekort vil onkel eller tante kunne købe lige præcis det, de ønsker sig allermest. Og venter de til Januarudsalget med at bruge det, så kan de spare en masse penge og få mere ud af gavekortet.

Kender du en der er helt vild med januar udsalg, så kunne et gavekort til favorit butikken være en oplagt gaveidé. Så kan du altid krydse fingre for at du selv får et, så I kan tage på januarudsalg sammen.