Dage
Timer
Minutter
Sekunder

VI HAR 593BUTIKKER DER DELTAGER I Cyber Monday 2021

Cyber Monday 2021

29. November

Cyber Monday – årets største online forbrugsfest

Cyber Monday er onlinehandlens pendant til de fysiske butikkers Black Friday. Herhjemme har det amerikanske fænomen endnu ikke slået Black Friday af pinden, men i USA ventes Cyber Monday, i år,  at slå Black Friday.

Er du en af dem,der foretrækker at sidde i ro og mag bag skærmen og lave dine indkøb, så er Cyber Monday en mandag, du ikke må gå glip af. I et vindue på 24 timer vil du kunne opnå store rabatter, på alt fra elektronik til mode og skønheds produkter, i rigtig mange online butikker.cyber monday

Den amerikanske helligdag Thanksgiving, sætter hvert år, den fjerde torsdag i november, gang i forbrugsfesten. Fredagen er Black Friday som i mange år har været et stort tilløbsstykke i Danmark og den følgende mandag er det så Cyber Monday, hvor tilbuddene flytter sig fra de fysiske butikker til online handel.

Det er her, du kan få foretaget de sidste julegaveindkøb og forkæle dig selv og samtidig opnå store besparelser.

Cyber Monday

Begrebet Cyber Monday er et amerikansk begreb, der blev brugt første gang  i 2005 af organisationen National Retail Federation. Det  opstod i forbindelse med en markedsføringskampagne, der skulle lokke amerikanerne til at købe deres julegaver online.  

Som i dag var Black Friday det, der først i 00’erne skød julehandlen og årets største udsalgsdage i gang. Men man opdagede hurtigt, at mandag efter Black Friday var en enormt succes, når det kom til online handel og dermed blev Cyber Monday født.

Man mener, at grunden til at Cyber Monday blev så stort et hit først i 00’erne er, at det var den dag, amerikanerne kom tilbage på arbejde efter at have fejret Thanksgiving. 

Tilbage først i det nye årtusind var internetforbindelsen i de fleste private hjem både dyr og langsom. Derfor benyttede mange sig af deres arbejdsplads bedre internet og handlede løs i deres pauser

Cyber Monday er i dag  lige så stor i USA som rivalen Black Friday, og i Danmark stiger salgstallene for Cyber Monday år for år. Vi har virkelig fået øjnene op for onlinehandlens mange fordele

I starten var linjerne mere trukket op, end de er i dag. Dengang var Black Friday udelukkende de fysiske butikker og Cyber Monday online butikkernes mulighed for, at holde et lignende udsalg og få en bid af kagen. I dag er linjerne mere udvisket, specielt da mange fysiske butikker også har en onlinebutik.

Til at begynde med var det mest tøj, smykker og skønhedsprodukter, som var tilgængeligt til Cyber Monday, hvor Black Friday mest var salg af elektronik som pc, telefon og hårde hvidevarer. I dag er hele varesortimentet tilgængeligt begge dage, og du kan gøre en masse gode kup.

Black Friday vs Cyber Monday

Hvor Black Friday er de fysiske butikkers største udsalgsdag, så er Cyber Monday online butikkernes festdag. Black Friday har i flere år sat sig hårdt på tronen, men danskerne har virkelig fået øjnene op for Cyber Monday de sidste år. Lad os kigge nærmere på de mange fordele ved Cyber Monday;

  • Store besparelser; Er du dygtig til at jagte tilbud og følge prisudviklingen, så kan du spare mange penge Cyber Monday
  • Geografi er ingen hindring; Du er ikke begrænset af at skulle handle i butikker indenfor en overskuelig radius. Når du handler online, så er det reelt ligemeget om onlinebutikken er dansk eller fra et andet sted i verden. Dog er det altid en god idé at undersøge om der skal lægges moms og told oveni købsprisen.
  • Optimering af din tid; Handler du i fysiske butikker så er der transporttid og ventetid når du står i kø. Det oplever du ikke når du sidder komfortabelt  derhjemme og i  ro og mag kan vælge dine vare ud. 
  • Du slipper for at slæbe; Vi har nok alle prøvet at være på juleindkøb og prøve at navigere rundt i en menneskevrimmel med alt for mange poser i hænderne. Det kan både være tungt og besværligt. Handler du online så kommer dine vare direkte hjem til dig. Lettere kan det næsten ikke blive.

Er du blevet inspireret til at gøre dine julegaveindkøb online i år, så læs med videre og lær hvordan du bedst spotter en god Cyber Monday deal og hvordan du sikrer dig bedst muligt, når du handler online

Sådan spotter du en god Cyber Monday deal

Når du sætter dig til skærmen Cyber Monday for at lave en god handel, så er det en god idé at forberede dig bedst muligt. Går du efter en specifik vare som for eksempel en ny laptop eller en vaskemaskine, så følg priserne op til Black Friday og Cyber Monday. 

cyber monday tilbudAlt for ofte sker der nemlig det, at en vare sættes op i tiden op til de store udsalgsdage for, at der kan gives en rabat på eksempelvis Cyber Monday. I realiteten er en sådan vare ikke billigere end den pris, du kan købe den til en stor del af året.

Et rigtig godt værktøj til at checke prisudviklingen er ved at bruge Pricerunner. Her kan du søge på et specifikt produkt og så se, hvordan prisen er steget og faldet det sidste stykke tid. Det gør det let, at gennemskue om tilbudsprisen reelt er et tilbud.

Inden du forelsker dig alt for voldsomt i en vare, kan det godt betale sig, at  undersøge i hvilket land webshoppen er registreret. Det kan nemlig have stor indflydelse på den endelig pris. Køber du for eksempel en vare fra USA, så skal du betale moms og told oven i købsprisen. Det forandre prisen, og tilbuddet er måske ikke længere så godt som først antaget.

Det er også altid en god idé, at læse leveringsbetingelserne grundigt, inden du køber en vare på nettet. Har onlinebutikken ikke din vare på lager eller har de lange leveringstider, så risikere du, at komme til at vente længere på din vare en du har lyst til. Er der for eksempel tale om en julegave, så er det vigtigt, at du sikre dig at online butikken kan levere inden jul.

Cyber Monday – gode råd til sikker online handel

Når det er Cyber Monday, så er det let at lade sig friste af de mange muligheder for at lave en god handel og spare en masse penge. Og der er virkelig mange penge at spare. 

Desværre er der også altid nogen, der forsøger at udnytte vores købe iver. Derfor kan det godt betale sig at tænke sig godt om, når du køber vare fra onlinebutikker, du ikke kender i forvejen. 

Vi vil i det følgende gennemgå nogle af ting, du skal være opmærksom på som kan sikre dig mod hjemmesider, der har ondsindede hensigter. 

Betal med kreditkort til Cyber Monday

Du kan aldrig sikre dig helt for snyd og uærlige mennesker, men du kan optimere dine chancer for at få dine penge retur, hvis handlen fejler. 

Det kan du gøre ved at benytte et betalingskort til at betale for din vare. Det kan være et Dankort, Mastercard eller et Visa-kort. Fordelen ved at betale med et betalingskort er, at du har mulighed for at gøre indsigelse, hvis du ikke har modtaget din vare eller på anden måde er blevet snydt af en online butik. 

Modtager du ikke den vare, du har bestilt og betalt for, så har du mulighed for at lave en indsigelse. Det gør du ved at kontakte din bank og forklare dem sagen, så hjælper de med at lave indsigelsen. Giver banken dig medhold i din indsigelse, så sætter banken beløbet tilbage på din konto.

Du er ikke garanteret medhold i dine indsigelser, men det er en rigtig god sikkerhed at have, hvis uheldet en dag er ude. En anden mulighed er at bruge PayPal, som også tilbyder muligheden for indsigelser.

Se hjemmesiden efter i sømmene

Hvis du gerne vil købe en vare hos en online butik, du ikke har handlet hos før eller fået anbefalet, så er det en god idé at gøre det til en vane at være kritisk.  Du kan ikke helgardere dig for fup og fidusser ved at kigge nærmere på deres hjemmeside. Men ofte kan du få et ganske godt indtryk af virksomheden ved, at kigge nærmere på et par ting.

Det er altid en god idé at se om webshoppen har nogle anmeldelser. Det kan være på trustpilot eller det kan være kundeanmeldelser. Eller måske har hjemmesiden en række stjerner, der angiver kundernes tilfredshed. En række anmeldelser kan give dig et godt fingerpeg om kvalitet og service i webshoppen.

SSL-certicikat og hængelåsen

Du kan også hurtigt undersøge om hjemmesiden er udstyret med et SSL-certifikat. Et SSL-certifikat betyder, at alt data bliver krypteret. For dig betyder det, at dine betalingsoplysninger ikke kommer i de forkerte hænder. 

Når du skal undersøge om hjemmesiden er udstyret med et SSL-certifikat, så skal du se i browserens adresselinje.  Står der https med et s til sidst, så er hjemmesiden SSL-certifiseret og du kan trygt bruge dit betalingskort. 

Står der til gengæld kun http så skal du være på vagt.

Du kan også holde øje med hængelåsen længst til venstre i browserens adresselinje. Er der en hængelås, så betyder det, at det er en sikker forbindelse.

Har online butikken, hvor du ønsker at handle ingen af de to sikkerhedsforanstaltninger, så er det et stort sats at lave en handel der. Vi foreslår, du i stedet finder varen på en mere sikker hjemmeside.

Vores bedste råd til dig er at have fornuften med dig, når du handler online. Det gælder ikke kun, når du handler på en af de store udsalgsdag som Black Friday, Cyber Monday eller Januarudsalget, men generelt. 

Er tilbuddet for godt til at være sandt – så er det højst sandsynligt for godt til at være sandt.  

Få klaret julegaveindkøbene på Cyber Monday

Hvis ikke du allerede har fået øjnene op for Cyber Monday,så skulle du overveje at prøve det i år. Vi kender alle sammen det med at være alt for sent ude med julegaveindkøbene. Vi bliver stressede og kommer måske for sent til de gaveideer, vi oprindeligt havde. Det kan ende ud i dårlige gavevalg og unødige frustrationer.

Cyber Monday ligger altid mandag efter den amerikanske højtid Thanksgiving, som altid falder den fjerde torsdag i november. 

Det vil sige, at Cyber Monday 2020 falder mandag den 30 november. Får du overstået dine juleindkøb der, så kan du smile dig igennem hele december måned med masser af overskud til at nyde alle julens hyggestunder.

Har du besluttet dig for at få dine julegaveindkøb overstået til Cyber Monday, så er det en god idë at forberede dig, så du ved, hvad du skal kigge efter. Ellers er det let at blive distraheret af alle de gode tilbud og ende med at sprænge budgettet. Det er også let at miste overblikket, når jagten på de gode tilbud går ind.

  • Lav en liste med navnene på de personer, som du mangler gaver til, og det er tilladt at skrive sig selv på listen. 
  • Skriv nogle gaveideer ned til hvert navn og eventuelt størrelsesangivelser, så du har det hele ved hånden, når du skal bestille.
  • Er det julegaver, du er på jagt efter, så sørg for at sikre dig, at onlinebutikken kan levere varen i løbet af december.
  • I nogle online butikker kan du vælge at få gaven pakket ind for en merpris – det er værd at overveje, hvis du gerne vil gøre det så let for dig selv som muligt.

Cyber Monday er forbrugsfesten alle kan deltage i

Til Cyber Monday kan alle være med, så længe du har et betalingskort og en internetforbindelse. Her er tilbud inden for alle varekategorier og tilbud i alle prisklasser. Det er her du kan lave billige impulskøb, finde julegaver til familie og venner og spare mange penge på større poster på budgettet som for eksempel en ny seng, en vaskemaskine eller elektronik.

Hvis du ser det som en bekymring,at du ikke fysisk kan se og mærke på produktet, inden du køber det. Så kan du i tiden op til Cyber Monday besøge en fysisk butik, der føre varen.  Så ved du, hvad du køber, når du sidder klar med indkøbslisten og betalingskortet Cyber Monday.